Facebook

 

Tagszervezetek

2012.05.27. 21:07 lmbtszovetseg

Atlasz Sportegyesület

Teljes név: Atlasz Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű Sportegyesület
Rövid név: Atlasz Sportegyesület
Cím: 1074 Budapest, Csengery u. 5. fsz. 7.
Levelezési cím: 1065 Budapest, Nagymező u. 28. IV. em. 17.
Telefon: (20) 432-2238
Honlap: www.atlaszsport.hu
Email: info@atlaszsport.hu
Kapcsolattartó: Hamar Gábor, ügyvivő
Alapítás éve: 2004
Tevékenység: Az egyesület célja, hogy a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű - továbbiakban LMBT - férfiak és nők sportolását, tömegsport rendezvényeit elősegítse, biztosítsa; szükség szerint szervezett keretet adjon egyéni vagy csapatjátékokban, sportágakban; a hazai vagy nemzetközi amatőr vagy profi versenyen való részvételre felkészítsen, illetve annak feltételeit szervezett keretek között biztosítsa. Az egyesületben jelenleg kézilabda, tollaslabda, úszás és tánc szakosztály működik. A heti rendszeres edzéseken kívül az egyesület tagjai évente több külföldi versenyen is részt vesznek. Tánc, tollaslabda és úszás sportágakban több alkalommal is rendeztek nemzetközi sportversenyt Magyarországon. Részt vesznek a hazai LMBT közösség rendezvényein, és évente egy alkalommal sportnapot rendeznek.

Friss Gondolat Egyesület

Teljes név: Friss Gondolat Mozgás Sport Egészség Egyesület
Rövid név: FRIGO
Cím: 1074 Budapest, Csengery utca 5.
Levelezési cím: 1074 Budapest, Csengery utca 5.
Telefon: (30) 321-5021
Honlap: frigobudapest.eu
E-mail: info@eurogamesbudapest.hubadmintong@freemail.hu
Kapcsolattartó személy neve, beosztása: Bolyán András, elnök
Alapítás éve: 2000
Tevékenység: Az egyesület a hazai LMBT sport leginnovatívabb képviselője. Tagjai az Európai Meleg és Leszbikus Sportszövetségnek (EGLSF), a Sportszervezetek Országos Szövetségének és a Magyar Tollaslabda Szövetségnek. Céljuk, hogy az LMBT kisebbségek és más hátrányos helyzetű személyek, diszkriminált, marginális csoportok és toleráns emberek számára (pl. külföldi diákok, itt dolgozó külföldiek) heti sportolási lehetőséget biztosítsanak. Szintén céljuk, hogy az amatőr sportolás révén elősegítsék az egészségesebb életmód elterjesztését és javítsanak a célcsoportba tartozó emberek életminőségén; a sport mint közösséget formáló pozitív társadalmi élmény révén növelik a társadalmi toleranciát és csökkentik a homofóbiát. A 2012-es Budapesti Eurogames projektgazdái.

Háttér Társaság a Melegekért

Teljes név: Háttér Társaság a Melegekért
Rövid név: Háttér Társaság
Cím: 1132 Budapest, Csanády utca 4 /B. II/4
Levelezési cím: 1554 Budapest, Pf. 50.
Telefon: (1) 238-0046
Honlap: www.hatter.hu
E-mail: hatter@hatter.hu
Kapcsolattartó személy neve, beosztása: Mocsonaki László, ügyvivő
Alapítás éve: 1995
Tevékenység: A Háttér Társaság a Melegekért Magyarország legrégibb jelenleg is működő LMBT szervezete, célja a szakmai és a politikai közvélemény figyelmének felhívása az LMBT emberek problémáira, az őket segítő szolgálatok működtetése, a velük kapcsolatos sztereotípiák és előítéletek oldása, valamint az LMBT kultúra ápolása és megismertetése. A kiemelten közhasznú minősítésű egyesület tevékenysége három program köré szerveződik, ezek a Meleg Háttér Információs és Lelkisegély Szolgálat, a Háttér Meleg Jogsegély Szolgálat, valamint a HIV AIDS megelőzési program. Az egyesület emellett kutatásokat végez, a nyilvánosság számára is nyitva álló archívumot működtet, és részt vesz az évenként megrendezett LMBT fesztivál szervezésében.

Labrisz Leszbikus Egyesület

Teljes név: Labrisz Leszbikus Egyesület
Rövid név: Labrisz Egyesület
Cím: 1088 Budapest, Szentkirályi u. 22-24. (iroda), 1068 Budapest, Király u. 58. (székhely)
Levelezési cím: 1395 Budapest, Pf. 408.
Telefon: (30)-295-5415
Honlap: www.labrisz.hu
E-mail: labrisz@labrisz.hu
Kapcsolattartó személy neve, beosztása: Gergely Vera, ügyvivő
Alapítás éve: 1999
Tevékenység: Magyarország első és eddig egyetlen leszbikus szervezeteként olyan társadalom létrejöttén dolgoznak, ahol a nőknek lehetőségük van szabadon megválasztani partnerüket, életformájukat, és félelem nélkül megélni és felvállalni identitásukat életük minden területén. Az egyesület azért jött létre, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a nők szexuális kisebbségeinek hátrányos megkülönböztetésére, és oldjon az előítéleteken, sztereotípiákon. Az egyesület legfontosabb célja a leszbikus és biszexuális nők önelfogadásának és láthatóságának erősítése és a szélesebb társadalommal való dialógus nyilvános vitákon, személyes beszélgetéseken, kiadványokon, ismeretterjesztésen és az egyesület iskolai programján keresztül. Feladatuknak tartják a leszbikus kultúra feltárását, ápolását és megismertetését is.

Patent Egyesület

Teljes név: Patent - Patriarchátust Ellenzők Társasága Jogvédő Egyesület
Rövid név: Patent Egyesület
Honlap: www.patent.org.hu
E-mail: info@patent.org.hu
Alapítás éve: 2006
Tevékenység: A PATENT Egyesület 2006 októberében alakult Magyarországon a nők elleni erőszakkal foglalkozó segítő szakemberekből, azzal a távlati céllal, hogy a társadalom patriarchális berendezkedését felváltsa egy a nők és a szexuális kisebbségek társadalmi egyenlőségén alapuló társadalmi rend. Egyik legfőbb tevékenységük a nők és szexuális kisebbségek elleni erőszak és diszkrimináció áldozatai számára fenntartott jogsegély-szolgálat működtetése. Emellett részt vesznek szakemberek képzésében a nők és az LMBT emberek elleni diszkrimináció és erőszak területén. Feladatuknak tekintik a nőkre és gyermekekre, valamint az LMBT emberekre vonatkozó joganyag figyelemmel kísérését, és az ezzel kapcsolatos lobbitevékenységet.

Szimpozion Egyesület

Teljes név: Szimpozion Baráti Társaság, Meleg, Leszbikus, Biszexuális és Transznemű Fiatalok Kulturális, Oktatási és Szabadidős Közhasznú Egyesülete
Rövid név: Szimpozion Egyesület
Cím: 1138 Budapest, Tomori köz 12. 1./4.
Levelezési cím: 1138 Budapest, Tomori köz 12. 1./4.
Telefon: (30) 595-8174
Honlap: www.szimpozion.hu
E-mail: info@szimpozion.hu
Kapcsolattartó személy neve, beosztása: Virág Zsolt, ügyvivő
Alapítás éve: 2002
Tevékenység: Az egyesület célja a meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű fiatalok közösségének szervezése, emberi fejlődésük és társadalmi szerepvállalásuk érdekében. Pocok Klub: 2002 óta beszélgető-esteket szerveznek, vendégeink közéleti emberek, hírességek; témák az egészséges életmód, a biztonságos ismerkedés, a partnerkapcsolat. Könyvtárukban meleg szerzők, melegtémájú könyvek, folyóiratok és filmek kölcsönözhetők. Melegség és megismerés program: A Labrisz Leszbikus Egyesület és a Szimpozion közös programja. Célja olyan környezet teremtése az iskolákban, diákok és tanárok között egyaránt, ahol meleg, biszexuális vonzalmai miatt senkit sem érhet bántalmazás. Előbújás-projektjük célja a társadalom heteroszexuális többségének toleranciaszintjét növelni, ismeretterjesztő anyagok, vitaestek és a média útján.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmbtszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr94549694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása