Facebook

 

Megalakult a Magyar LMBT Szövetség

2009.03.09. 10:00 lmbtszovetseg

Megalakult a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) egyesületeket összefogó ernyőszervezet, a Magyar LMBT Szövetség. A szövetséget 2009. január 25-én kilenc LMBT szervezet hívta életre.

A Szövetség megalakulását a Nemzeti Civil Alapprogram pályázati támogatása tette lehetővé.

A Szövetség bírósági bejegyzése folyamatban van.

A Szövetség célja a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek jogegyenlőségének és érdekképviseletének előmozdítása, valamint az LMBT csoportok és szervezetek érdekvédelmi képviselete. A Szövetség célja továbbá az emberi jogok védelme, a diszkrimináció és az előítéletek visszaszorítása, az LMBT emberek társadalmi befogadásának, láthatóságának növelése, öntudatának és identitásának erősítése.

A Szövetség demokratikusan működik, a legfontosabb kérdésekben a tagszervezetek képviselőiből álló évente legalább kétszer ülésező közgyűlés dönt. A közgyűlések között az operatív működést egy a tagszervezetek képviselőiből választott háromfős ügyvivő testület irányítja.

A Szövetség nyitva áll minden olyan LMBT emberek érdekében tevékenykedő, jogi személyként bejegyzett egyesület, alapítvány vagy más társadalmi szervezet előtt, amely a Szövetség alapszabályának rendelkezéseit magára nézve kötelezőnek elfogadja, és kötelezettséget vállal az egyesületi célok megvalósítása érdekében történő közreműködésre. Magánszemélyek pártoló tagként kapcsolódhatnak be a Szövetség munkájába.

A fenti célokkal összhangban a Szövetség első megszólalását a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló T/8847. sz. törvényjavaslat kapcsán teszi, a Parlament Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának ülésén.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmbtszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr624214179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása