Facebook

 

Az alkotmány a miénk is - A Magyar LMBT Szövetség tiltakozása a meleg házasságok tilalmának alkotmányba foglalása ellen

2010.10.25. 01:27 lmbtszovetseg

Felháborodással értesültünk róla, hogy az alkotmány-előkészítő eseti bizottság az alkotmányba kívánja foglalni a meleg házasságok tilalmát.

Meggyőződésünk, hogy az alkotmánynak mindenki számára biztosítania kell az alapvető emberi jogokat, így az emberi méltósághoz és az egyenlőséghez való jogot. A bizottság javaslata sérti a leszbikus és meleg párok emberi méltóságát és a diszkriminációmentesség jogát, mivel az alaptörvény kötelezővé fogja tenni azt, hogy az állam fenntartsa a leszbikus és meleg párok hátrányos megkülönböztetését. Ha ilyen alkotmány lépne életbe, a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek joggal érezhetnék magukat másodrendű állampolgárnak.

Ráadásul a bizottság olyan témában hoz döntést, amelyben nincs közmegegyezés Magyarországon. Minden szociológiai felmérés szerint a magyar lakosság megosztott a melegek házasságának kérdésében, így több évtizedre előre lefektetni, hogy az emberek később se kívánhassák az államtól egy kisebbség hátrányos megkülönböztetésének feloldását, alávaló, gyalázatos manőver az emberi jogok ellen.

Követeljük, hogy a bizottság tegyen le azon szándékáról, hogy az alkotmányba foglalja a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek diszkriminációját, és a heteroszexuális házasság erőszakolásával elidegenítse mindannyiunk alaptörvényétől az egyéb családformákat választó állampolgárok népes táborát.

Szólj hozzá!

Címkék: alkotmány

A bejegyzés trackback címe:

https://lmbtszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr544213792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása